Mommy makeover - vägen tillbaka

(EDIT: såg efter jag skrivit inlägget, att jag tydligen redan postat om detta i förra inlägget hahaha... natthjärna? Mammahjärna? Ja vad ska man skylla på.. låter båda ligga kvar).
 
Jag vill dela min resa och resultat som jag är så nöjd med (mommy makeover - sydda magmuskler, bråck korrigeringar, hudplastik samt liten bröstförstoring)! Jag var en av alla skeptiska, totalt anti plastikkirurgi... tills efter alla mina graviditeter! Hade hört erfarenheter från vänner/bekanta, började söka runt, läsa på olika forum, grupper, till slut olika plastikklinikers hemsidor... Och nu står jag plötsligt på andra sidan! Vill varkan uppmana eller avråda till detta, lämnar det helt upp till var & en att bilda sin egen uppfattning. Väljer att dela med min i min blogg eftersom det inte är något jag skäms för, visserligen inget jag går runt och berättar för alla jag möter heller haha... Men jag tänker att ni som hittat hit förmodligen har googlat "mommymakover" eller liknande, precis som jag gjorde och bara vill ta del av erfarenheter... och det delar jag gärna med mig av =)
 
Resultat beror ju alltid på individuella förutsättningar & mina var en kropp som burit 4 barn varav sista var tvillingar med en viktupp(och ned) gång på > 30kg! Dvs slapp hängande överskottshud ffa på magen, bristningar, inre bråck, urammade nästintill obefintliga bröst osv osv..
Efter några år av fundering, research & beslutsångest så är min uppgradering äntligen slutförd hehe... Mitt mål var ett naturligt och proportionerligt resultat, förhoppningen var att återskapa så mycket som möjligt av min kropp pre partum.. 
 
 
... Och tack vare min fantastiska kirurg Dr Ramirez på Diamond plastikkirurgi som vann mitt förtroende snabbt och är väldigt genuin, ödmjuk, skicklig & trygg - så uppnådde jag verkligen detta enligt egen bedömning! Jag har inte varit nervös, orolig eller missnöjd en enda gång under denna process mot att försöka återfå kroppen jag hade före barnen. Det är viktigt att välja en bra klinik och en kompetent kirurg som man känner tillit till.
 
 
Självklart har jag mött vissa hinder - sällan går väl allt helt komplikationsfritt. Jag hade lite tufft post op med smärtan (förstås!) och illamående av analgetikan (nyopererad buk & kräkningar = inte att rekommendera... aaaaj). Hade även lite seg sårläkning & fick debridera & lägga om mina op sår några veckor efteråt (självvalt förstås, upplevde det en aning onödigt att åka i skyttetrafik till Örebro när jag själv är utbildad sjuksköterska & har lagt om en del sår) samt genomgå en kur med antibiotika. Däremot gick rehabiliteringen över förväntan hemma med 4 barn varav de minsta på 2år - jag var uppe & rörde mig redan dag 2, och kunde snart sköta det mesta som vanligt. Undvek bara onödig belastning & tunga lyft vilket ifs kan vara en utmaning med 2 dunderklumpar som gärna vill bäras runt samtidigt... Men jag hade min man som alltid är ett fantastiskt stöd. Trappade själv ut smärtlindringen ganska snabbt & upplever att det mesta i efterprocessen gick smidigt! Finns ju massor att säga men nöjer mig med stödord - gördlar, svullnader, läknings bh:ar, dränage, stygn..... List goes on.
Började hur som helst jobba efter ca 3 veckor igen :D

Jag ångrar inget en sekund nu i efterhand! Tänk vilket privilegium att kunna få omskapa sin kropp & därmed sitt mående & självkänsla.Tänk att kunna komma i sina kläder igen, att känna sig bekväm igen, att uppskatta shopping igen.. Att älska sin kropp. Att ha mindre smärta i buken & ryggen! Kunna röra sig mer obehindrat, belasta & träna intensivare. Det är magi.

Jag säger bara stort tack till alla på Diamond för professionalitet, fint bemötande & kompetens, och framförallt stort tack till min fantastiska operatör Christian Ramirez som gjorde detta möjligt!
🙏🥳🥰🌸🌹

Här är lite före/efter samt slutresultat:
 
Före op vs några veckor efter op...
 
 
Resultat några månader efter op!
 
 
Följ dina drömmar & våga ta stegen som känns utmanande & lockande... Det kan leda till framgång & genuin lycka =D
 

RSS 2.0