Mios första smakportion - film

Idag bestämde jag och Mattias oss för att det var dags för Mios första smak portion!
(kokt potatis, mosad med lite bröstmjölk) Han blev 4 månader i lördags..
Kan bara säga att det inte va jätte populärt, men han va inte omöjlig, och Mattias filmade denna stora stund i Mios liv ;) Ska jag visa han när han blir större hihi delar med mig av detta här på bloggen såklart:



Dumt bara att jag inte själv såg hur mycket han fick in i munnen på samma gång, och Mattias säger inget förstås.
Men men det blev ett kul filmklipp tycker jag =)

Annars kom svärmor med en väninna över och hjälpe mig sätta upp gardiner, finally!!
Och så har jag nästan gjort klart min fotovägg i hallen, kan slänga in en bild sen. Nästa projekt blir att måla en fondvägg i Mios rum själv, ska bli spännande!

Imorgon ska jag följa med Mios gudmor ELin S. och kolla på hennes nya lägenhet, ska bli mysigt och därefter drar vi vidare för att supportra älsklingen när han har match. Längtar till helgen!!!!!
Nej ska slänga fram lite julpynt, måste bara säga att jag älskar vår lägenhet den är helt underbar!

Puss/Sosso


helgen redan slut..? :(

Vilken kanon helg, tycker alltid att dom tar slut alldeles för fort!
 Mio fick en ny spjälsäng hos farmor i barva, och hela processen foto dokumenterades ;)
Spel kväll med familj & vänner, god mat och härligt sällskap är en perfekt kombination i min värld!
Lägger väl upp lite bilder sen kanske ;)

Annars provade jag den här "look alike" grejen nyss, och Mio är visst lik både mamma och pappa :D
 


Sen köpte jag en ny tele också, tänkte våga mig på en touch mobil som omväxling ;)
Den här veckan och helgen är fullspäckad, och det är bra, så jag vill ha det ;) Längtar speciellt till helgen med julmarknad och födelsedags fest!!


Nej ska väl smyga in till dom finaste killarna i världen, har ju blivit så sena nätter nu... och lika så ikväll :)
Mio & Mattias jag älskar er <3


Like a beautiful dream.

Jag står på balkongen
och ser hur glittrande snö virvlar ner från taket
jag inser hur lycklig jag är!
Jag har en underbar son, och är förlovad med den finaste mannen som finns
jag har så mycket kärlek i mitt liv
mörkret har släppt släppt taget om mig
äntligen det svarta har lämnat min själ
äntligen är jag fri.


(¯`v´¯)
.`·¸.·´
*.·´¸.·´¨) ¸.·*¨)
(¸.·´ (¸.·´ .·´ ¸¸.•°*"˜


förlossnings rädsla = terapi samtal

Ja idag var jag iväg med Mio till sjukhuset för samtal ang. min jobbiga förlossning... vi trotsade snö ovädret och pallrade oss dit steg för steg ;)

Samtalet var mycket jobbigt, och min journal var tydligen "luddig" så jag va verkligen tvungen att minnas tillbaka för att sätta dom (läkare  och barnmorska) in i situationen, och mina känslor. Lättare sagt än gjort, och fruktansvärt påfrestande. Har så svårt att tänka på förlossningen o komplikationerna, ännu svårare att sätt ord på alla känslorna kring den... Som jag känner nu kommer jag aldrig vara redo för en till vaginal förlossning. -Tanken gör mig skräckslagen. Dom försäkrade mig att det finns mer hjälp att få, stödgrupper, terpi grupper...
men jag tyckte rent ut sagt att hela samtalet inte hjälpte ett skit. Förutom delen då de pratade om att man kan planera ett kejsarsnitt och så vidare... Inget av alternativen känns lockande, men en sak jag är säker på är att både jag och Mattias vill ha fler barn, att Mio ska få syskon... jag hoppas av hela mitt hjärta att "tiden läker alla sår" inte bara är en klycha..........

Annars vill jag bara starkt rekommendera en bok skriven av anna wahlgren, "barnaboken". Den här kvinnan skriver en personlig bok om allt från graviditeten, förlossningen, och om barnuppfostran från 0 till 16 år..!


Jag kan direkt säga att den hade hjälp mig mycket, om jag bara hade hittat den innan förlossningen... Hon har nämligen själv fött nio barn och kan allt om hur man gör för att få en smärtfri förlossning. Det finns en övning man kan göra, ju mer jag läste ju bittrare blev jag, VARFÖR tar dom inte upp det i föräldra gruppen, varför har ingen berättat om det?? Och många har nog fått höra orden "krysta som när du sitter på toa" och det är det värsta man kan göra!!!  Det är så man orsakar smärta och livsfara, både för sig själv o barnet i magen, det är då man spricker... Ingen har väl någonsin fött ett barn via analen? Nej, och därför är det helt fel sätt att krysta på, då föder man nämligen fram sitt barn med smärta, man föder fram sitt barn med våld.... jag födde fram min son med våld. Tänk om det faktiskt hade gått att undvika genom några enkla knep? Så jag hoppas att många som väntar barn ska läsa det här, och sprida vidare... alla borde få veta att det finns alternativ! Enligt författaren behövs ingen smärtlindring alls, bara man följer den här metoden, det finns även en till bok som bara tar upp den, jag tror den hette "att föda smärtfritt".




Jag älskar min son över hela mitt hjärta, min skatt, min mening, mitt allt.

Ha det bra ute i snö yran!
Puss/Sosso 





awesome!!

Laddar för en härlig kväll med grann tjejerna, girls night in, tror jag om vi inte drar ut har faktiskt ingen aning. Lite tomt att fixa sig ensam i lägenheten...tur att det inte e långt att gå ;)
Kommer sakna sonen och Mattias MYCKET. Första gången jag sover alldeles själv i lägenheten... Mio är med sin pappa hos farmor Eva och Brendan, dom skulle ha spelkväll med lite folk. Visst är det kul att komma iväg och göra saker själv, men oftast brukar iaf Mattias vara med. Men jag tror det kommer bli great! ;)


Mitt allt <3

Nee ska slänga i mig något att äta, får bli något enkelt bara. Fixa till sig något och dricka upp cidern, Sen blir det att börja röra sig hem till Ronja, see ya!
Puss/Sosso



Lyckan i livet - allt kan alltid vända!

Jag har insett hur lyckligt lottad jag är!

Visst, jag har inte haft den perfekta uppväxten, faktiskt presis tvärtom.
Men det spelar ingen roll, den har fått mig att uppskatta saker och ting, jag tror att det är tack vare det jobbiga i livet man lär sig. Man måste lära sig att inte ta allt för givet, utan att uppskatta vad man har.
De första.. kanske 15 åren av mitt liv har varit ett helvete, jag fick stå ut med en hel del, saker som sätter sig djupt. Saker som formade mig, då såg ja ingen ände på alltihopa.
Men nu har allt äntligen vänt.
Först tack vare att jag träffade kärleken, tack vare att vi kunde starta ett nytt liv tillsammans, så att jag fick chansen att få en ny syn på livet. Sen kom den största glädjen, min son. Nu har jag något som är viktigare än allt annat, något att verkligen leva för. Jag har fått en mening med mitt liv, en uppgift, och den tänker jag ta tillvara på.

Jag önskar ingen att gå igenom vad jag gått igenom, men jag hoppas att alla ska komma till insikt, & ta till vara på det viktiga i livet. Även om allt ser hopplöst svart ut, så kan det alltid, alltid vända.

Fan vad lycklig jag känner mig! För inte alls länge sen stog jag utan förhoppningar eller drömmar om framtiden,
kunde aldrig se mig själv orka kämpa, orka fortsätta i livet.. och nu står jag här med mer än jag någonsin kunnat önska! Allt handlar om att inte ge upp!

Mattias och Mio, ni är det vackraste och mest betydelsefulla för mig. Ni är allt.
Inte ett steg utan er!





/Sofia Linnéa Markskog

model för en dag!

Ja en helt galen dag har det varit!
Jag och Elin skulle till västerås för att bli fotade på the studios då, men allt gick MINST SAGT inte riktigt enligt planerna...
Vi tog oss till Arboga först, där vi skulle byta tåg. MEN. När vi skulle köpa biljetten så pluppar två helt andra biljetter ut (för 1200 spänn!!) ur maskinen, som visade sig tillhöra två engelskmän. Jag hade alltså betalat deras biljetter!! Så vi va tvungna att springa till en automat med killen, få tillbaka pengarna och självklart missade vi då vårt tåg. Det visade sig att inga fler tåg gick så vi skulle hinna i tid, så vi fick sitta o ringa runt efter skjuts.
Till slut blev det min älskling som kom o hämtade oss, o skjutsade oss till v-rås.
Väl där får vi sitta o vänta i typ tre timmar... Sen va hårstylingen slut för dagen så det blev bara sminkning, håret fick vi fixa bäst vi kunde själva ;) Men dom minuterna vi blev fotade (ca 10) va magiska, sjukt kul! Men fort gick det verkligen, 3h väntan för 10 min. fotografering, men de va värt det, eller? :













Är fullkomligt nöjd, hade gärna velat köpa allihopa... men det räcker inte min ekonomi till i dags läget ;)
Men är också helt slut, så nu blir det en skön dusch o sen sängen!

Puss/Sosso

Starka känslor!

Åhh satt och kollade på bilder från graviditeten, (va magen verkligen SÅ stor?) och förlossningen, gud vad sentimental man blir!
Så otroligt känslo laddat alltihopa, glädje, lycka, spänning till och med lite rädsla.
Det är det mest fantastiska jag har vart med om, graviditeten -vilken resa!
Och eftersom den resulterade i världens vackraste son så tänker jag inte klaga på allt jobbigt kring den ;)



Tänk att du för bara ca tre månader sen låg tryggt inne i min sora mage, det är ju helt otroligt!
Du är älskad Mio Mattias Peter <3
'
Imorgon är det äntligen dags för min 6 veckor efter förlossningen undersökning, bättre sent än aldrig right ;)
Och imorgon går också min auktion (löshår) på tradera ut, har redan några bud så ja säger bara hurry up folks! ;)
Nähe sova va det, så man orkar med morgon dagen!

Puss/Sosso


! <3 !

Har faktiskt inget speciellt att skriva, med det har verkligen vart en en händelserik dag! 
Min lille plutt fick följa med på bandy match nu ikväll, det gick jätte bra och han verkade ha roligt ;9 Nu sover han så gott, vi har börjat ge honom mjölk ersättning innan läggdags som sista målet mat, för då sover han hela natten igenom, det mättar bättre. Har ju ändå mjölk sj så det räcker och blir över....^^

Min (3 månader gammla) prins & jag:


Barn förgyller verkligen ens tillvaro, min Mio gör lyser upp alla mina dagar, och hans leende värmer ända in i själen!
Love <3



Fabolous weekend!

Ja väldigt lyckad helg!!
Festen hos per & Ronja va skit rolig, mycket nytt folk och nya upplevelser... ;P Va dock väldigt nykter för att vara första gången man festar på... över ett år! Men hade kul ändå :D
Som bekant säger bilder mer än tusen ord:



Ja.. kort sagt blev det en oförglömlig kväll/natt.
Det gick förresten hur bra som helst för Mio hos farmor, han va "en ängel" ;)
Fast han hade tydligen inte sovit mycket på natten, inte lätt såklart långt bort från trygga hem miljön...
men är så glad att vi fick möjlighet att släppa loss och kunna göra något tillsammans, även om vi saknade ihjäl oss efter våran plutt! <3

Söndagen spenderades med brorsorna, som kom över och hade fifa kväll och slaggade över. 
Kan väl slänga in några bilder från det också :D



Oj ett riktigt bildinlägg blev dt... jaja så kan det bli ibland ;)
Hade förresten sålt lite på tradera också, och jackan finns fortfarande kvar, men med några bud ;)
Victory (Y)
Nej nu ska jag umgås med min älskade, Mio somnade som en stock efter en händelserik dag!
Dags för ett långt varmt bad...

Puss alla läsare <3
Sosso


RSS 2.0