Min graviditets/vikt resa

Rent skrytinlägg för mig sj... 
3 graviditeter varav sista med tvillingar har förstås satt sina spår på kroppen. Jag var liten & nätt innan min första graviditet som 18åring 2009- 2010, och gick den gången upp 19kg. Sedan graviditet nr 2, 1,5 år senare gick jag upp 21kg. Slutligen mötte jag min överman - tvillinggraviditeten, 2019. Allt är dubbelt, hormonerna, smärtorna, tröttheten, hungern/suget i kombination med rörelsebegränsning = 30kg +. Men så hade jag ett överflöd av fostervatten, 2 pojkar med varsin moderkaka också =)
 
Jag har oftast känt mig stolt & fin under graviditeterna, och sedan "trasig" och förstörd i kroppen efter. Framförallt efter sista. Jag kände inte igen min kropp överhuvudtaget, och visste att jag aldrig skulle lyckas återställa så pass att jag själv skulle känna mig nöjd/bekväm. Så, förutom viss kost & motion så valde jag att genomgå en "mommy makeover" vilket är bland det bästa jag gjort för mig själv. Ja, det innebär tid, pengar & visst lidande (hade lite komplikation med sårläkning efteråt) men känns 100% värt det i efterhand. Nu känner jag mig hel igen, nu känner jag mig fin & bekväm. Operationen innefattade bland annat liten bröstförstoring, sydda magmuskler, åtgärdande av 2 bråck samt bukplastik. Jag brukar inte prioriteraeller lägga pengar på mig själv men det här tycker jag faktiskt att jagär värd efter att ha burit mina 4 fantastiska ungar. Det var en dyr men ovärderlig gåva till mig själv som jag kommer ha glädje av, om inte resten av livet så åtminstone en lång tid framöver. Det finns ett visst stigma samt fördomar kring dessa typer av plastik, men jag försöker att stå upp för mitt beslut & vara stolt över det - även om jag inte sprnger runt & skyltar med det direkt.
 
Här är lite bilder (Hade tyvärr bara graviditetsbilder från twinsen, men var väldigt stor & rund med de andra med). Jag önskar att alla kunde stötta varandra i var och ens värderingar och beslut och anser att alla måste få känna själva vad som är rätt för dem. Skönhet & självkänsla hänger tyvärr mycket ihop och kan man åtgärna de fysiska skavankerna man upplever att man har så tycker jag helt klart att man ska få prioritera sig själv <3 Oavsett om det innebär ökad träning, mer genomtänkta kostvanor, psykoterapeutiskt stöd eller kirurgiska ingrepp. 
 
Graviditets fotografering några veckor innan förslossningen, kanske runt grav v. 30
 
Grav magen sista veckan före förlossning (grav v. 34)
 
Ny opad!
 
Före VS efter op
 
Känner tacksamhet & stolthet när jag tittar på båda bilderna... Fan vad häftig kvinnokroppen är!
Vä bild, 30kg+ (vägde runt 96kg!) och hö bild, +- 0, väger ca 64kg. 
 
 
 
 
 

RSS 2.0