Vackra kisse!

Idag fick jag äntligen resultatet från min & vännen Elins foto runda i skogen här utanför. Målet var att fota Nea utomhus i naturen :) Blev riktigt bra, och perfekt att ha bilder sen när kattungarna ska säljas... ska förresten åka till västerås imorgon där Neas fästman väntar, och de ska paras hehe vi hoppas på det bästa!
Lite fakta om den fantastiska rasen maine coon för er som är intresserade:

Beskrivning
Maine Coon är känd för att vara en snäll och foglig katt. Katten följer gärna efter sina människor och lägger sig bredvid dem. Den kan tycka om att gå i koppel och har ett stort rörelsebehov. Trots att Maine Coon gärna håller sig till människor så har den inga problem med att vara för sig själv ibland. Det sägs att katten även kan tycka om att simma.

Ursprung och historia
Historien kring Maine Coon är okänd. Man vet dock att den kom till detstaten Maine i norra USA. Man tror att katten har sitt ursprung från de katter som kom med utvandrarna från Europa, dvs. långhåriga ryska och skandinaviska katter. Kring 1850-talet hade man utställningar med katten och den blev genast mycket populär. Kring sekelskiftet hade intresset för Maine Coon blivit betydligt mindre och fick byta plats med Persern som istället fick större uppmärksamhet. Efter andra världskriget fick den åter en plats i folks hjärtan och 1983 godkändes katten av FIFe. Idag är Maine Coon en av de mest populära kattraserna i världen.


Det stämmer så bra in på Nea, som har en stark personlighet, är super social och snällaste katten jag haft. Fint temprament rent allmänt och alla kvaliteer jag söker hos en kisse, som sällskaps katt. Hon har dessutom goda utsättningar för att vara utställnings katt, men det har jag varken tid eller intresse till.

Däremot ska vi ju nu avla vår första kull på henne, vilket ska bli både spännande och roligt! Hoppas att många kommer vara intresserade, vi kommer att para henne med en renrasig maine coon hane. Nea har stamtavla, det har dock inte pappan så därför kan vi sälja bebbarna billigare än vad som är vanligt. En renrasig kattunge med stamtavla rekommenderas att säljas för 7500. Vi kommer sälja honorna för 3500, hanarna för 4000. Kattungarna kan tingas för 500kr. Så får vi se hur det går!
Maila vid intresse - sofiamarkskog@hotmail.com.

Puss/Sosso

Kommentarer
Postat av: mamma till adam och jacob

ja precis, ingen förlossning är den andra lik det har inte ens mina 2 varit. man kan inte annat en hoppas på det bästa!på tisdag ska jag iaf på ultraljud för tidsbestämmning, OOOM ja längtar!! så glad att ja får se den/de små liven på ultraljud en extra gång (hon kände på min mage o fågade om de fanns tvillingar i släkten) o på hatems sida finns de 3 st som fått tvillingar!!!! =S lite smått rädd hahaja han älskar dagis! =)kramar

2011-09-29 @ 21:25:04
URL: http://motherof2.bloggplatsen.se
Postat av: HANNA

Hej! Du var med och tävlade om en biobiljett på min blogg, och tävlingen avslutades för ett tag sen. Gå in här för att se om det var du som vann!

http://hannalovisasol.se/2011/october/massa-vinnare.html

2011-10-03 @ 07:47:36
URL: http://hannalovisasol.se
Postat av: Felicia

vinnare av minigoodiebagen är dragen! :)

Vinnaren hittar ni här -->

http://fotokobran.se/2011/october/tavlingen-ar-slutford.html#comment

2011-10-03 @ 18:19:53
URL: http://Fotokobran.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0