Vackra kisse!

Idag fick jag äntligen resultatet från min & vännen Elins foto runda i skogen här utanför. Målet var att fota Nea utomhus i naturen :) Blev riktigt bra, och perfekt att ha bilder sen när kattungarna ska säljas... ska förresten åka till västerås imorgon där Neas fästman väntar, och de ska paras hehe vi hoppas på det bästa!
Lite fakta om den fantastiska rasen maine coon för er som är intresserade:

Beskrivning
Maine Coon är känd för att vara en snäll och foglig katt. Katten följer gärna efter sina människor och lägger sig bredvid dem. Den kan tycka om att gå i koppel och har ett stort rörelsebehov. Trots att Maine Coon gärna håller sig till människor så har den inga problem med att vara för sig själv ibland. Det sägs att katten även kan tycka om att simma.

Ursprung och historia
Historien kring Maine Coon är okänd. Man vet dock att den kom till detstaten Maine i norra USA. Man tror att katten har sitt ursprung från de katter som kom med utvandrarna från Europa, dvs. långhåriga ryska och skandinaviska katter. Kring 1850-talet hade man utställningar med katten och den blev genast mycket populär. Kring sekelskiftet hade intresset för Maine Coon blivit betydligt mindre och fick byta plats med Persern som istället fick större uppmärksamhet. Efter andra världskriget fick den åter en plats i folks hjärtan och 1983 godkändes katten av FIFe. Idag är Maine Coon en av de mest populära kattraserna i världen.


Det stämmer så bra in på Nea, som har en stark personlighet, är super social och snällaste katten jag haft. Fint temprament rent allmänt och alla kvaliteer jag söker hos en kisse, som sällskaps katt. Hon har dessutom goda utsättningar för att vara utställnings katt, men det har jag varken tid eller intresse till.

Däremot ska vi ju nu avla vår första kull på henne, vilket ska bli både spännande och roligt! Hoppas att många kommer vara intresserade, vi kommer att para henne med en renrasig maine coon hane. Nea har stamtavla, det har dock inte pappan så därför kan vi sälja bebbarna billigare än vad som är vanligt. En renrasig kattunge med stamtavla rekommenderas att säljas för 7500. Vi kommer sälja honorna för 3500, hanarna för 4000. Kattungarna kan tingas för 500kr. Så får vi se hur det går!
Maila vid intresse - sofiamarkskog@hotmail.com.

Puss/Sosso

New arrivals!

Har klickat hem lite nya kläder mm, blev super nöjd och inget kommer att skickas tillbaka. :D

1.2.
3.4.
5.6.
7.8.
9.10.

Från vänster - höger:
1. Grå cardigan
2. Blårandig stickad tröja
3. 2 pack m. linnen
4. Ljusgrå topp m. nätdetaljer
5. Midnattsblå topp/tunika
6. Svart klänning m. genomskinliga ärmar
7. bruna + svarta leggins
8. vit BH
9. Beige uggs
10. Sweatshirt grön/svart randig


11. Startpaket 8 delar.
Är hel nöjd med baby paketet.. helt underbart ♥

Innehöll:
- två bodys
- två byxor
- en omlott tröja
- mössa
- tossor
- baby filt


Puss/Sosso

Ups and downs...

Idag har det varit en väldigt.. intensiv dag.

Aurora samtalet gick presis som förväntat, jobbigt, känslosamt och jag upplevde  att dom inte var speciellt stöttande. Hon jag pratade med var visserligen väldigt trevlig, men det kändes bara som att jag inte blev riktigt tagen på allvar & hon försökte få mig att ändra mig. Vilket jag inte tror är möjligt, känner mig bara ännu säkrare efter det här samtalet. Hur som helst bestämde hon tid för ett nytt möte, men då ska jag ta med mig Mattias, för jag behöver VERKLIGEN någon som stöttar mig, och som är på min sida. Som kan föra mina argument när jag inte orkar. Det värsta av allt är att jag har insett att jag får gå med min oro och skräck långt in i graviditeten, för om det skulle bli aktuellt att prata med en läkare så skulle det ske först runt 7e - 8e graviditets månaden. Alltså kommer denna graviditet inte vara så trygg, lycklig och förväntansfull som min första, det är bara att inse. Fan vad jag önskar att jag var lyckligt ovetandes om vad som komma skall, då hade det kanske gått. Men nu är det ett rent helvete och en evig oro och väntan tills jag får mitt besked.

Något posetivt med denna dag är i alla fall att jag fått kontakt med en annan maine coon ägare, som vill låna ut sin hane till parning. Hon är erfaren, och har en jätte fin hane. Dessutom begär hon inte lika stor avgift, så då har vi möjlighet att sälja bebisarna lite billigare än annars, trots att de är 100% renrasiga, tror att de blir lätt sålda då =) Det här är ett projekt som jag ser fram imot mycket, så spännande och roligt, en riktig utmaning! Sen får folk kalla mig impulsiv, thats just how i am.Puss/Sosso

what to say, what to do..

ush jag är långt ifrån på topp, så det är en viss smitto risk i den här bloggen just nu! haha humor...

Nej men extrem slem hosta som kommer från bröstet  får alla inälvor att krackelera... och så en rejäl förkylning på det. Är det konstigt att jag tar en dag off imorgon? Inte så konstigt att man mår som man gör, efter att ha vart ute med ett gäng ungar i ös regn, och sen gå med genom blöta strumpor och skor hela dan va väl ingen höjdare...

 

Imorgon är i vilket fall en ganska speciell dag, för då ska jag på aurora samtal på sjukhuset. För er som inte vet vad det är så är det ett samtal man får bokat tillsammans med en barnmorska, en läkare och en psykolog, detta för att man har en viss oro (eller ren skräck som i mitt fall) inför tanken på förlossning. Min mvc barnmorska bokade alltså ett möte till mig. 
 Någonting med min förra förlossning har satt djupa spår, känslo mässigt och rent psykiskt. Just nu känner jag att jag inte klarar av det en gång till. Ni kan läsa om hur min förlossning gick till här i bloggen,  men kort sagt var det en skräck upplevelse med sugklocka inblandad, inte alls den idealiska förlossningen som alla naiva förstagångs föräldrar drömmer och hoppas på. Det var med risk för min sons liv, och en skärseld för oss båda. Den här gången tänker jag inte riskera något utan yrka på ett kejsarsnitt. Har vägt både alla fördelar och alla nackdelar, men den känns just nu som ända möjligheten. Känner mig långt ifrån stark. DÅ gick jag in med inställningen att "jag är stark, det här fixar jag" och se hur det gick. Den här gången kommer jag komma in i ren panik. Vågar inte ens tänka tanken.

Ett aurora samtal ska alltså få mig på andra tankar. Eller se vart jag står, hur jag mår och vi ska prata en massa. Så jag är minst sagt nervös, för att blotta mina känslor inför främmande människor. För att bli tagen på allvar, ja allt. Jag kommer inte att få ro, och kunna njuta på riktigt av den här graviditeten förren jag får ett säkert svar, en bekräftelse på ett kejsarsnitt. Så, mycket hänger på detta lilla till synes oskyldiga möte. Men hur ska man som 20årig blivande tvåbarns mamma göra sin röst hörd?    

Har för övrigt ett par nya mål, och först och främst är det kattunge planerna. Ska boka tid för HCM scanning (hjärta, höfter) som Nea måste få godkänt på, innan man kan avla säkert! Sen får vi se vart det leder!
Sen ska jag investera i en system kamera, vilket är något som borde ha skett för länge sen. Har alltid älskat att fota, och nu känns det extra viktigt när man har barn! Målet är att ha råd till jul, eller strax efter då ;) i alla fall innan nästa liten kommer!
Sen... minns jag inte vad det var mer jag tänkte på, utbildnings planerna har jag ju redan nämnt. Kände bara att jag behövde skriva av mig, syftet var väl mindre relevant. Nu ska jag kura ihop mig med te, filt, pojkvän och en bit kladdkaka m grädde. Skönt med ledighet imorgon!
..Önska mig lycka till..!
Puss/Sosso


Kisse bebisar? Maine coon!

Oj vad spännande, vår vackra Nea ska kanske få bebisar!
Har mailat lite med hennes uppfödare, som vi köpte henne från. Hon kan tänka sig att låna ut en fin och utmärkt avels hane!! Det vore ju fantastiskt kul, någon som skulle vara sugen på att bli ägare till en äkta maine coon kisse?

Här är lite bilder på våran vackra Nea Timara:

Bebis!


Och så en på Neas mamma:


Bra gener där. Underbart och unikt temprament, extremt social ras. Whats not to love?
Släng iväg ett mail vid intresse, lr en kommentar.

Puss/Sosso

Tävling!

Jag är med i en grymm tävling, som kan rädda mina stackars kalla fötter i vinter:Kolla in hennes coola blogg & håll tummarna för mig!!!

Fler foton från the studio!

Lite fler bilder från fotograferingen, nu när jag släppt dom på fejjan ;) :

Baby, all kärlek till dig. Vi för alltid. Älskar dig och våran familj  <3
tävling hos donken!"Jag tävlar hos DONKEN om ett självporträtt på mig, när/om jag vinner.
Hon gör det själv, och du borde också tävla HÄR HOS HENNE om du är modig nog!
"


:D:D

Gotta love it!

Nu är ultraljudet gjort, och allt såg bra ut. Den lilla filuren visade alla sina små fingrar, sparkade och sträckte på sig för fullt =) Lika magiskt som alltid! MEN den här gången frågade vi ju faktiskt om hon såg vad det var för kön och hon sa... "ja den här gången ser det ut att bli en.... *trumvirvel*
....
... Lillasyster!! Och vilken lycka! Vi var helt inställda på att hon skulle säga pojke, det kändes förutbestämmt och självklart med tanke på de mans dominerande generna i Mattias släkt ;) Men, man ska ju alltid ta det med en nypa salt, och i vilket fall blir vi lika glada så länge barnet är friskt kan man inte välsignas med en bättre gåva!


Sen var vi ju på fotograferingen på the  studios i västerås, grannarna & vännerna Per & Ronja ställde upp med barnpassning tills vi kom hem igen. Och det blev såå lyckat! Vi var hel nöjda, och kunde inte fått en bättre fotograf! Hon var verkligen duktig, omtänksam och gick in för sitt jobb med brinnande entusiasm! Eller nått ;)
Och därav resultatet! Vi köpte totalt 23 bilder, jag kunde inte vart nöjdare!! Grupp bilder tillsammans, enskilda och så gravid foton. Visar tre st idag:


Tycker att hon förmedlade känslor genom bilderna galant!
Kommer väl fler snart förhoppningsvis. ;)
Puss/Sosso

Tävling!!!

Kanon tävling som jag är med och tävlar, kolla in den här:
http://vadfanskajagheta.se/2011/september/tavling-vinn-valfritt-markesplagg.html#comment
GOTTA LOVE IT!!


Förväntningar och allmän väntan.

Åhhhhhhh...!!!!!!!! Frustration! Nu tänker jag bara skriva lite för att fördriva tiden... för den tycks aldrig ha gått långsammare! Om ca tre timmar är det dags för ultraljud! Har sett fram imot det så länge, och spänning, förväntan o även lite oro är några av alla känslorna som far omkring.

Mattias var gullig och gick upp med Mio, och körde även honom till dagis så att jag skulle få sova ut. Det gick ju bra. Nej. Det går bara inte att sova med allt som man ligger och tänker på, och ser fram imot!! För förutom ultraljudet, så ska jag och Mattias iväg till v-rås till the studio och foto oss tillsammans! Allt känns perfekt, våra kära grannar och vänner ställer upp med barn passning tills vi är hemma igen!
 Samtidigt är ångesten nära - jag är ju knappast i topp form för att fastna på bild i mina gravida dagar. Huden försämras av dessa hormoner, mer utslag och skit i ansiktet & likaså kroppen är i obalans, man känner sig väldigt svullen och plufsig. Jag är ju trots allt 4 månader gången. (tror dom).  Och jaa man ligger ju inte på sin ideal vikt. Men vi ska göra det bästa av det, och det blir ju naturligare på det här viset! Och för en gångs skull tänker jag passa på att få till lite "gravid fotografering" istället för de snea suddiga bilderna som är resultatet när man själv försöker ta kort på magen, med en armlängs avstånd. Nu blir det ett proffs sak att förmedla graviditetens all lycka, alla känslor och all glädje. Jag hoppas verkligen att det kommer bli bra!

Förväntningar & allmän väntan. Det är exakt vad jag upplever just nu.


Lycka och förväntningar... känner ni den energin genom denna suddiga graviditets bild från när Mio vilade i magen?Bild vänster: Från förlossningsdagen, bara några (många) timmar innan Mio skulle komma till världen!
Bild Höger: Dagens gravid mage. Kommer den bli lika gigantisk, tro?

Ha en fantastisk helg allihopa!
Puss & kram skummbanan
/Sosso


syskonvagn..?

Kan denna vara något tro?


Verkar i alla fall ha fått riktigt bra omdömmen, och har allt det jag söker som "Vagnen är mycket smidig och följsam att köra, smalast på marknaden" samt att den har svängbara hjul och massa smarta finesser :P
Jo denna blir det nog.

Ultraljud på fredag, bara 3 dagar kvar!!!!!!! Längtar mer än jag med ord kan beskriva!Livets mirakel....Lite ditt & datt!

Nu har jag haft två lediga dagar. Eller lediga vet jag inte om man kan kalla det, för jag hade fullt att göra med att fixa och stöka i lägenheten alla vanliga sysslor som blivit förskjutna som dammsugning, tvätt, diskning, skurning av golv, rensning och så lite tavlor och annan dekor som äntligen fick komma upp på väggarna! Nu är min foto vägg i hallen nästan fulländad, och efter allt iordningfixande så känns det som en sten som lossnat från bröstet, befrielse! Vet inte varför men jag får sån ångest ja nästan panik när det är oordning här hemma. Och nu när vi båda jobbar och Mio ska hämtas/lämnas till o från förskolan så rymmer inte dygnets timmar så mycket tid för städning. Annat går före.
Ledig eller inte, det här behövdes kan jag lova! Känner mig utvilad och redo att ta tag i vad som helst just nu!


Något annat jag måste få dela med mig av är känslan, den där fantastiska känslan som är så svår att sätta ord på, och som bara vissa känner igen och kan förstå. De magiska första rörelserna i magen! Tecken på liv, en ny början! En av graviditetens största höjdpunkter - ultraljudet är nästa fredag, och jag räknar timmarna <3 Den här gången tar min nyfikenhet över, och jag vill ta reda på könet! Mycket av praktiska skäl, är det en pojke till så har vi säckvis med kläder och skor redan. Är det en flicka, ja då är det dags att tänka om! :) Längtan är stark, men faktiskt så är det inget speciellt jag går och hoppas på utan får vi ett friskt barn så blir jag den lyckligaste två barns mamman på jorden!

Nu har jag lagat mig en mysig krov soppa, den godaste jag vet och orginalet kommer från min lilla mamma! Idag är jag på så strålande humör så självklart delar jag med mig avdetta gourme recept ;)
Du behöver:
- Falukorv
- potatis
- purjolök
- majs
- morötter
- hönsbuljong
- kryddor

Börja med att hacka potatis och morötterna i lagom bitar, (jag är lat och skalar inte) de slänger du sedan i kokande vatten. När de nästan är genom kokta så slänger man i majsen, korven ( som du också har delat i bitar) och sist skär du purjon i fina ringar, eller klipper i den för all del. I med höns buljong, ca 1- 2 tärningar brukar vara lagom. Sen är det bara att exprimentera  med kryddorna bäst ni vill,själv använder jag salt, svar peppar & citron peppar! Servera med något gott bröd!
En enkel, god och relativt nyttig och billig maträtt =)


Neej som sagt, ska avnjuta min soppa nu i väntan på att min älskade kommer hem, ska färga hans hår och sedan åker vi till barva och hämtar våran prins, som är och hälsar på hos sin farmor! En sista grej jag vill berätta är att jag har återgått till rött hår, väldigt mycket intensivare än det var tänkt men helt klart snyggt i höst solen =)
Ha det bra allihopa och sköt om er!


Puss/Sosso


RSS 2.0